FAQ

Heb je na het bekijken van de website nog vragen? Dan kan je hier hopelijk het antwoord vinden. Vergeet ook niet de algemene voorwaarden te lezen.

Heb je een specifieke vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen met me!

Er is momenteel geen wachtlijst. Soms kan ik last-minute opdrachten aannemen maar ik raad je aan om gemiddeld 2 weken op voorhand te boeken.

De locatie mag je zelf kiezen. Het is ook mogelijk om de fotoshoot in mijn regio te plannen, dan raad ik je graag enkele leuke locaties aan.

Dat is afhankelijk van je wensen. Maar elk seizoen heeft zijn charmes. Bloesemfoto’s (lente) zijn afhankelijk van het weer voor hun bloeitijd. Let in de zomer op voor (te) hete temperaturen, we kiezen bij voorkeur een frisser moment van de dag op. De winter vind ik zelfs ideaal om actiefoto’s te nemen, een shoot aan het strand te doen of studiofoto’s. De winter kent integendeel tot wat vaak gedacht wordt, weinig beperkingen!

Nee, zeker niet. Bewolkte dagen geven vaak het leukste resultaat! Ik zoek ook graag de schaduw op, dit geeft een zachtere touch aan de foto’s.

Jij kent jouw dier het beste en bent daarom mijn grootste hulp. Ik help je hierbij op weg. Je kan onder andere aandacht trekken van het dier, belonen, spelen etc.

Het mooiste vind ik persoonlijk een specialere outfit. Een bijzondere jurk, losse haren. Of… less is more!

Minimum 30min – gemiddeld 1-2u

Extra hulp is altijd welkom! Maar niet teveel mensen om drukte te vermijden, dit is niet aangenaam voor het dier. Zorg dat je aandacht 100% naar het dier van de fotoshoot kan gaan en niet naar kinderen/andere dieren/telefoon/…

Paarden: less is more! Ik ben in het bezit van een fototouwhalster die je kan gebruiken, voor Arabische volbloeden is een showhalster fijn, en indien mogelijk: geen halster! Honden: less is more, neem je dunste minst opvallende leibandje, het is een voordeel wanneer de hond los kan.

Zie algemene voorwaarden. Geleverde digitale foto’s mag je na bestelling plaatsen op sociale media, maar énkel en altijd met een naamsvermelding naar Luna Straetmans Photography (voorbeeld: Foto: Luna Straetmans / Lunastraetmans.be en/of tag Luna Straetmans Photography in de foto). Voor publicatie is altijd voorafgaande toestemming direct van de fotograaf nodig en in sommige gevallen een (betaalde) licentie.

Bewerken mag niet: zie algemene voorwaarden.

Schilderen: Zelf schilderen mag voor eigen oefening. Wanneer je het resultaat wilt gebruiken voor je portfolio of verkoop dan dien je eerst toestemming te vragen en een betaalde licentie te bekomen. Wil je de foto’s laten naschilderen of bewerken? Vraag ook eerst toestemming en neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. Zie algemene voorwaarden.

Wegens drukte worden Facebook berichten vaak met vertraging beantwoord of niet gezien. Contact verloopt het snelste via de website/e-mail.

Je hebt : de uren van de fotoshoot zelf enerzijds, maar anderzijds ook: de kosten + werkzaamheden vooraf aan de fotoshoot, de aanschaf van professionele fotoapparatuur, het archiveren van foto’s, contact met de klant, professionele fotobewerking, verzekeringen, aanschaf van software, BTW, volgen van bijscholingen,… En natuurlijk ook : ervaring + vaardigheden. Er komt dus meer bij kijken dan enkel het moment van de fotoshoot, ook voor en na de fotoshoot kruipen er heel wat uren in.

Overschrijving vooraf – Cash – Payconic – cadeaubon

Dit is afhankelijk van de drukte. Zie algemene voorwaarden. Gemiddeld kan je rekenen op na 2 weken, maar vaak krijg je al eerder een preview!

Dit bedrag/pakket is zelf in te vullen vanaf €10.

Dan kan de restwaarde van de bon gebruikt worden om na te bestellen. Indien er dan nog een restbedrag is, kan deze niet meer besteed worden. Het is niet mogelijk een cadeaubon terug te betalen.

Een cadeaubon is 1 jaar geldig. Plan jouw fotoshoot zo snel mogelijk in na ontvangst. Wanneer de fotoshoot aangevraagd wordt voor de vervaldatum van de bon maar het voor mij niet mogelijk is om deze voor de vervaldatum in te plannen wordt de shoot gepland wanneer dit mogelijk is. De bon kan (voor de vervaldatum) 6 maanden verlengd worden met als kost 10% van het bedrag van de bon.
Is de bon al na vervaldatum? Dan is hij niet verloren maar heeft hij nog 50% van de waarde.

Ja dat kan! Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Lees hiervoor de algemene voorwaarden nogmaals door. Bij slecht weer (veel regen) zoeken we in overleg een andere datum. Bij noodgevallen/sterfgeval is het mogelijk de fotoshoot te verplaatsen. De fotograaf beoordeelt de situatie. Voor annulatie gelden andere voorwaarden, zie algemene voorwaarden.