Algemene voorwaarden

Versie 07/04/2021

1. Algemeen

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle producten en diensten van Luna Straetmans. Wanneer u een fotoshoot boekt bij Luna Straetmans gaat u automatisch en dus stilzwijgend akkoord met de algemene voorwaarden op deze pagina. Deze algemene voorwaarden kunnen samen met de tarieven ten aller tijden aangepast worden door Luna Straetmans. Heeft u tegen deze voorwaarden bezwaar, dan kunt u dat enkel schriftelijk en voorafgaand kenbaar maken.

De klant is wie de bestelling heeft geplaatst, de fotograaf is wie de bestelling heeft aanvaard en uitgevoerd.

2. Fotoreportage

Het boeken van een fotoshoot kan via meerdere manieren (website, e-mail, telefonisch, …) maar dient steeds schriftelijk bevestigd te worden. Wanneer u een fotoreportage boekt bij Luna Straetmans dan kiest u voor de fotostijl en werkwijze van deze fotograaf.

De locatie van de fotoreportage wordt vooraf overeengekomen tussen Luna Straetmans en de klant.

Bij regen, storm of gladde wegen (aantoonbaar via KMI) kan de fotoreportage verplaatst worden, dit wordt ten laatste op de ochtend van de geplande reportage beslist. Er wordt meteen een nieuwe datum vastgelegd. Het is mogelijk om in de winterperiode bij het boeken van een fotoreportage meteen een alternatieve reservedatum vast te leggen, zodat bij slecht weer de reportage verplaatst wordt naar deze datum.

Bij annulatie door de klant wegens een niet geldige reden wordt 50% van het totaalbedrag van de reportage aangerekend wanneer dit bij meer dan 7 dagen van de fotoreportage gebeurt. Wanneer de annulatie gebeurt bij minder dan 7 dagen voor de fotoreportage wordt de volledige reportage aangerekend. De reportage kan voor de fotograaf moeilijk terug ingevuld worden waardoor het bedrag inhouden wordt voor onder andere administratieve kosten.

Luna Straetmans kan in geen enkele vorm worden aangesproken bij situaties waar overmacht (zoals fille, auto-pech, ongeval, materiaal schade door derden, ziekte of crashen van electronica) ervoor zorgt dat de dienst niet kan worden verwerkt of voldaan worden aan de klant. In een dergelijke situatie neemt Luna Straetmans contact op om tot een overeenkomst te komen.

Een portfolioreportage brengt geen reportagekosten met zich mee. Wel kunnen er bijkomende kosten zijn welke de fotograaf vooraf meedeelt (vervoerskosten, nabestellingen). De klant ontvangt enkel digitale webbestanden met logo. Het aantal foto’s kiest de fotograaf.
Een portfolio of gewonnen reportage kunnen in geen geval in geld worden omgezet of in terugbetaling gevraagd worden. Bijkomende voorwaarden zullen steeds worden meegedeeld.

Zorg dat uw dier klaar is bij aankomst van de fotograaf. Laat de fotograaf niet onnodig wachten, ook niet wanneer u te laat op de fotoreportage komt, hiervoor kunnen extra kosten in rekening worden gebracht.

Train uw dier zodat het op een gewenste plaats enige tijd stil kan blijven. Indien het dier dit niet kan, kan
invloed uitoefenen op de kwaliteit van de foto’s. De fotograaf kan hiervoor niet worden verantwoordelijk gesteld.

3. Betaling

De fotograaf heeft het recht om de tarieven zoals vermeld op de website te allen tijde aan te passen. Wanneer er een boeking heeft plaatsgevonden gelden echter voor deze opdrachtgever de tarieven die op de boekingsdatum geldig waren.

Alle prijzen van de fotoreportages zijn excl. vervoerskosten tenzij dit anders wordt vermeld. Het gefactureerde bedrag is altijd de som van het/de gekozen pakket(ten) plus eventuele reis- en andere kosten die niet in het gekozen pakket zijn inbegrepen. De betaling van een fotoreportage vindt plaats op het moment van de boeking of tijdens de fotoreportage zelf. Dit kan cash of via Payconic.

Bij een fotodag of stalreportage wordt vooraf het gehele bedrag betaald. Na het betalen is de inschrijving definitief.

Offertes zijn vrijblijvend tenzij vooraf anders vermeld. De fotograaf heeft het recht tot 2 dagen na de ontvangst van haar aanvaarding het aanbod te herroepen. De offerte verplicht niet tot levering van een deel van de prestatie tegen een proportionele prijs.

De betalingstermijn van een fotoreportage is max. 7 dagen, tenzij anders overeengekomen. Indien u het verschuldigde bedrag niet of niet volledig voldaan heeft binnen de betalingstermijn, wordt het openstaande bedrag verhoogd met 5,- euro administratiekosten plus de geldende wettelijke rente. Is het bedrag 30 dagen na factuurdatum nog niet volledig voldaan, dan zijn wij genoodzaakt u in gebreke te stellen en de vordering uit handen te geven aan een incasso bureau. Alle bijkomende kosten zijn dan voor uw rekening.

4. Levering foto’s

Bestelde digitale foto’s worden via WeTransfer of via een opslag medium (zoals een USB stick) geleverd. U bent zelf verantwoordelijk voor het opslaan, het maken van een back-up en het kunnen openen van bestanden. Het geleverde bestandsformaat is .JPG.

Per pakket wordt er door Luna Straetmans een richtlijn van duur van de shoot aangegeven. De verwerking van de foto’s duurt naar gelang de drukte en hoeveelheid reportages. Dit varieert gemiddeld rond de 14 dagen maar kan bij zeer drukke periodes wel uitlopen naar 6 weken.

Foto’s worden pas bezorgd na betaling van reportage en/of nabestellingen.

De foto’s worden gekozen door de fotograaf en bewerkt. De fotograaf zal een selectie maken van de beste foto’s, zodat de stijl van de fotograaf vastligt in de fotoreportage. De fotograaf kiest welke foto’s zij toont.

Het is mogelijk om in samenspraak met de fotograaf de klant ook enkele foto’s te laten uitkiezen. De fotograaf mag ook foto’s die niet door de klant zijn gekozen bewerken en gebruiken. (Na)Bestellingen gebeuren op een pagina welke met wachtwoord beveiligd is. De voorbeeldfoto’s die hierop getoond worden zijn onbewerkt en mogen in geen geval gebruikt worden. Foto’s mogen nooit zelf bewerkt of bijgesneden worden, het logo mag nooit verwijderd worden. Indien de foto moet bijgesneden worden als profielfoto of voor Instagram dient hier toestemming voor gevraagd worden, indien het logo zou wegvallen wordt dit gratis aangepast door de fotograaf. Foto’s die werden verkocht zonder logo zijn enkel en alleen voor eigen persoonlijk gebruik. Voor commercieel gebruik gelden andere prijzen en voorwaarden. Het is dan ook voor de klant niet toegestaan om foto’s door te geven aan andere commerciële bedrijven zonder toestemming van Luna Straetmans.

De klant dient ten aller tijden de fotograaf te vermelden op social media of andere publiciteitsmogelijkheden. Indien er niet bij elke vorm van publicatie van foto’s een vermelding staat naar ‘Lunastraetmans.be of Luna Straetmans Photography’ (dus niet Luna Chilaili) kan Luna Straetmans een extra vergoeding rekenen van minimaal 100% van het bedrag verschuldigd aan publicatie rechten.

5. Cadeaubonnen

Een cadeaubon wordt altijd betaald voor de uitgave. De koper van de bon kiest zelf het bedrag. Een cadeaubon is 12maanden geldig en is niet verlengbaar. Indien de bon niet voor vervaldatum is ingewisseld, bestaat de mogelijkheid dat een extra toelage kan aangerekend worden. Een bon moet telkens afgegeven worden bij de afspraak en moet vooraf bij de boeking vermeld worden. Een cadeaubon kan niet terug worden ingewisseld voor geld.

De waarde van de cadeaubon wordt als korting verrekend op het totaalbedrag van de bestelling.Een cadeaubon kan 1x gebruikt worden voor de volledige waarde. U ontvangt geen geld of tegoed retour indien uw bestelling een lagere waarde heeft dan de waarde van de cadeaubon.

6. Klachten

Klachten inzake geleverde diensten/producten dienen zo spoedig mogelijk, doch in ieder geval binnen vijf werkdagen na uitvoering/levering schriftelijk worden medegedeeld.
Bij tijdige en gegronde klachten kan de fotografe eenmalig een contract opmaken om de fotoshoot gratis over te doen, mits betaling van de vervoerskosten. Er wordt in geen geval overgegaan tot terugbetaling.
Afgekeurd werk kan binnen een redelijke termijn en mits de bewerking mogelijk is voor de fotografe en zij hiermee instemt, herwerkt worden.
Het is niet mogelijk om foto’s te ruilen of extra gratis foto’s bij ontevredenheid van de keuze door de fotograaf. Er kunnen altijd foto’s bijgekocht worden op de nabestelpagina.

7. Aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid

Luna Straetmans kan in geen geval worden aansprakelijk gesteld voor lichamelijke of materiële schade die veroorzaakt werd tijdens een fotoreportage. Luna Straetmans is voor alle betalingen, diensten, verkopen die via de post doorgaan niet verantwoordelijk voor beschadigingen of verlies die verzonden is vanaf deze is afgeleverd bij het postkantoor.

Deelname aan een fotoreportage en/of workshop is volledig voor uw eigen risico.

De fotograaf is niet aansprakelijk voor kleurafwijkingen op niet-gekalibreerde beeldschermen of afdrukken bij een andere leverancier geleverd dan door de fotograaf is aanbevolen.

8. Auteursrecht en publicatie

De auteursrechten en vermogensrechten blijven ten alle tijde in bezit van Luna Straetmans. Bij het verzenden van web-bestanden en/of hoge-resolutiefoto’s wordt enkel een licentie over deze foto’s verleend.

Bij het boeken van een fotoreportage geeft u toestemming aan Luna Straetmans om alle gemaakte foto’s te gebruiken voor zowel zakelijke als commerciële doeleinden. Bij bezwaar moet de klant dit voordien schriftelijk voorleggen. Derden of familieleden van de opdrachtgever hebben geen enkele zeggenschap aangaande het gebruik van de foto’s. 

Het betalen van een schadevergoeding geeft geen recht op verder gebruik van het werk van de fotograaf

9. Toepassing recht

Op alle overeenkomsten en verbintenissen van Luna Straetmans is het Belgisch recht van toepassing.

Luna Straetmans


Akkoord

    Dit formulier gebruikt Akismet om spam te verminderen. Leer hoe je gegevens worden verwerkt.